Kurs för ungdomar, Förarbevis/Förarintyg

 

För dig som är under 18 år, bli med i Sjölotsens ungdomssatsning! Kurser, skutsegling och samarbete med flera båtklubbar. Förarbevis för ungdomar.

Hos oss kan du ta Förarintyg - Förarbevis för båt. På två dagar lär du dig allt du behöver för att köra båt eller segla i Skärgården.

Detta är kursen som ger dig grunderna i navigation. 

Du lär dig läsa och förstå ett sjökort, lägga ut kurser och bestämma var du befinner dig samt kanske viktigast av allt, väjningsregler och sjösäkerhet. Under kursen i Förarintyg får du öva på att planera semesterrutter och hur en fritidsbåt bör vara utrustad. Några viktiga moment i kursen är säkerhet, miljö, väder och vilka som bär ansvaret om något händer. Vi pratar mycket om elektronisk navigation, GPS som ju nästan alla har i dag. Du får ta del av den långa erfarenheten våra lärare har från båtlivet.

Förarbeviset - Förarintyget som det egentligen heter är minimikravet om du vill hyra en egen båt.

I samarbete med flera klubbar ordnar vi kvällseglingar i stockholms innerstad, Skeppsholmsgårdens skutseglingar med Shamrock eller Lova. Eller varför inte tävlingsseglingar på KSSS eller motsvarande för motorbåtar på KMK.

 

OBS! Kursmateriel ingår ej. Köp paket nedan eller delar under Produkter.

Om du väljer att skriva prov för Förarintyget tillkommer 450 kr, betalas direkt till examensförrättaren som är utsedd av Transportstyrelsen.

förarintyg för ungdomar i båtklubbar

från 12 år tom 18 år samma datum som för Förarintyg